Doe mee!

Waar ga jij voor?

Houtskool-veer_bewegingvanNUL-yellow
Golflijn_bewegingvanNUL-white

Het begint met ambitie

Doe jij ook een stap naar voren om de jeugdhulp permanent beter te maken? Dat is goed nieuws voor kinderen, jongeren, gezinnen én voor de samenleving.

Het werken aan ambities gericht op het prettig opgroeien van jeugdigen is een leukere en effectievere manier van omgaan met jeugdbeleid dan het willen oplossen van ‘systeemproblemen’ zoals we de afgelopen decennia hebben gedaan.

We realiseren ons als maatschappij te weinig dat jeugdhulp vaak over heel ingewikkelde zaken gaat waar we alle zeilen bij moeten zetten om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, met zo min mogelijk schade. Dat kost tijd, dat kost investeren in kennis, onderzoek en leren om steeds beter te worden. Het vertrekken vanuit 0-ambities kan hierin een gezamenlijke drijvende kracht zijn. En niet onbelangrijk: het maakt je werk leuker!

Er zijn al grote successen geboekt en er is nog veel meer ontwikkeling mogelijk. Door mee te doen met de Beweging van 0 en op deze website jouw 0-doel te delen, kun je laten zien waar jij als professional je schouders onder wilt zetten. Ook gemeenten haken steeds vaker aan en tal van maatschappelijke vraagstukken worden aangepakt, geformuleerd als 0-ambitie:

  • 0 jonge kinderen met niet herkend trauma of autisme
  • 0 afwijzing en mishandeling
  • 0 jongeren die dak- of thuisloos zijn
  • 0 kinderen die op school uitvallen
  • 0 ouders die bang zijn om hulp te vragen als zij hun kind mishandelen

De Beweging van 0 werkt vanuit een aantal basisprincipes. Herken je je hierin? Laat hieronder dan weten jij voor gaat en breng op jouw plek een 0-beweging op gang. Er zijn vast mensen die hetzelfde willen. Jouw bijdrage doet ertoe!

Volg de Beweging van 0 ook op Linkedin

(Let op: het aanprijzen van een product, dienst of een organisatie is niet toegestaan)

Waar ga jij voor?

Ik ga voor NUL
Maak je doelstelling persoonlijk
wave-gray

Deze professionals gaan voor NUL

Opslaan
61 doelstellingen geüpload