#Het begint met ambitie

Is dat zo? Of begint het dromen of denken grote doelen voor jou bij persoonlijk ongemak?

Wat we bedoelen met ‘het begint met ambitie’ is dat grote doelen stellen meer creativiteit losmaakt dan kleine doelen. En het is wetenschappelijk bewezen dat je verder komt als je grote doelen stelt. Het geeft ruimte om breed na te denken aan welke knoppen je allemaal kunt draaien om zo dicht mogelijk bij een nul-doel te komen. Het liefst samen met de mensen uit je netwerk. Het samen werken vanuit grote doelen vraagt om een onbevreesd netwerk. Dat netwerk wil de Beweging van 0 bieden.

Het uitspreken van persoonlijke ambitie in de vorm van één of meerdere nul-doelen maakt tastbaar dat professionals een belangrijke stem hebben in we wijze waarop de jeugdhulp zich ontwikkelt. En het is tijd dat we die stem laten horen. Te veel beleid komt voort uit -oneerbiedig gezegd- ‘plannetjes’, als reflex op ongewenste situaties. Het kost veel energie om in een wereld van steeds wisselend beleid te doen waarvoor je bent opgeleid. En om samen elke dag beter te worden.

De beweging van 0 wil dit tij keren door professionals een podium te bieden hun stem te laten horen en de handen ineen te slaan om de jeugdhulp als vakgebied door te ontwikkelen. Zodat we wat we nu niet weten over 1, 3, 5 of 10 jaar wel weten. 

Het nastreven van een nul-doel kan hierbij behulpzaam zijn. Het geeft je in ieder geval houvast en focus in een turbulent werkveld. En de kans om gelijkgestemden te ontmoeten.

Kijk eens rond op deze site waar anderen voor gaan en laat je inspireren. En als je zover bent, laat ons weten waar jij voor gaat!

#Het begint met ambitie