#Mensen verzamelen die hetzelfde willen

Het uitspreken van jouw nul-doel maakt het makkelijker om mensen te vinden die hetzelfde willen. Dit gebeurt misschien niet altijd op de manier die je verwacht. Regelmatig komen we de reactie tegen ‘vind je dat we het nu niet goed doen dan?’ of ‘dus jij vindt dat we dit kind niet uit huis hadden moeten plaatsen?’. Het gaat natuurlijk om het streven naar beter, dat is de kern. Zodat we het over 5 jaar beter doen dan nu, net zoals we het nu beter doen dan 5 jaar geleden.

Soms is het nodig om je boodschap te herformuleren. Zodat het beter past en mensen zich er makkelijker aan kunnen verbinden. Luister eens naar aflevering 1 van de podcast Samen naar 0 van JBWest. Hier kun je horen hoe zij daarmee zijn omgegaan. Taal luistert nauw en brengt mensen in beweging.

Een beproefde manier om mensen te verzamelen die hetzelfde willen is om een mensen je nul-doel te vertellen en ze te vragen om mee te denken. Bijvoorbeeld door samen een nul-plaat te maken. Op deze site plaatsen we doorlopend voorbeelden hoe je dat kunt doen.

Ook kun je een key-note spreker uitnodigen uit de groep ‘dragers van de beweging van 0’, te vinden op deze website. Hierdoor hoef je niet alles zelf te doen en kun je meeliften op de ervaring die we als beweging al hebben opgedaan.

#Mensen verzamelen die dit ook willen