Sponsor ‘0 bange ouders’

We doen in Nederland veel om te zorgen dat er minder kindermishandeling is. We hebben een meldcode en allerlei campagnes om te zorgen dat kindermishandeling eerder herkend wordt zodat er eerder wat gedaan kan worden.
Eén ding doen we echter niet. Misschien wel het belangrijkste: terwijl we weten dat onder omstandigheden geweld in alle gezinnen kan voorkomen zorgen we er niet voor dat ouders in dergelijke situaties hulp durven zoeken.

Onderzoek laat zien dat ouders bang zijn om die hulp te zoeken, bang om hun kinderen kwijt te raken. Dat betekent dat er pas hulp komt als anderen geweld waarnemen, of als het uit de hand gelopen is.

‘0 bange ouders’ streeft na dat we een samenleving hebben waar iedereen zich realiseert dat geweld in elk gezin kan voorkomen en dat het dus logisch is dat je hulp kunt krijgen om dat te stoppen. Én dat je niet bang hoeft te zijn, maar dat je warm ontvangen wordt door mensen die het mooi vinden dat je hulp zoekt en die die hulp dan gaan bieden.

‘0 bange ouders’ is gestart in Steenwijkerland, maar loopt ook al in Noord-Veluwe en Zuid Limburg en er zijn initiatieven in Tilburg en Veendam.
‘0 bange ouders’ is in gang gezet door de Beweging van 0. Dit is van oorsprong een groep professionals die vindt dat jeugdhulp meer ambitieus moet zijn en dat het ook echt beter kan. Steeds meer mensen sluiten zich aan door de Beweging van Nul te volgen op LinkedIn: hulpverleners, ambtenaren, rechters, leerkrachten, wethouders, etc.
‘0 bange ouders’ wordt per gemeente opgestart: een enthousiaste gemeente met enthousiaste hulpverleners kan steun krijgen vanuit de Beweging van 0 om te starten.

‘0 bange ouders’ wil een beweging zijn vanuit zorg en samenleving. Wij zoeken daarom geen subsidie, maar sponsoring vanuit de samenleving. Wij zoeken nu sponsoring voor lokale campagnes en hebben hiervoor €10.000 nodig.
Draagt u bij?

De Beweging van 0 is een anbi-stichting. Uw donatie is dus aftrekbaar als u dat wilt. U kunt via deze link doneren op deze website