Het Collectief informele steun voor kind&gezin draait aan de knoppen

Bij het formuleren van een 0-doel vragen we ons altijd af aan welke ‘knoppen’ we kunnen draaien om dit 0 doel te te bereiken. Zo ook bij ons hoofddoel ‘0 kinderen die niet gewoon prettig thuis opgroeien’. Het Collectief informele steun kind & gezin geeft invulling aan zo’n knop en laat zien hoe je als samenleving je rol kunt pakken in het prettig laten opgroeien van kinderen.

Het collectief is een samenwerking van Buurtgezinnen, Home-Start, Steunouder en Samen Oplopen. Hun gezamenlijke droom is dat informele gezinssteun in elke Nederlandse gemeente beschikbaar is voor gezinnen die dat willen. De vrijwilligers die zijn aangesloten bij het Collectief geven informele steun aan gezinnen door het bieden van een gastvrij thuis aan een kind uit een gezin of doordat een vrijwilliger in een gezin komt, meedenkt en -doet. De Beweging van 0 steunt dit initiatief van harte en zal de komende maanden een aantal inspirerende bijdragen over dit initiatief publiceren.

 

Wil je ook een 0 beweging op gang brengen? Kijk dan eens naar De flow van de Beweging van 0 en laat je inspireren.

Plaats je 0-doel op onze website, daarmee inspireer je anderen om ook een stap naar voren te doen en vergroot je je kans op samenwerking.