Mensen meekrijgen die hetzelfde willen

De Beweging van 0 kiest voor grote doelen. Overkoepelend is dat doel “0 kinderen die niet gewoon thuis prettig opgroeien”. De weg daar naartoe is iteratief. Steeds zoekend.

Eigenlijk weten we zorginhoudelijk en met betrekking tot wat we in het gewone leven kunnen doen wel hoe dat vorm te geven. Belangrijke vraag is: hoe krijgen we veel mensen mee? Wij kiezen ervoor de Beweging van 0 een beweging te laten zijn vanuit professionals, maar ook een beweging waar iedereen bij kan aansluiten. We kiezen voor de professionals als gangmakers, omdat alle grote veranderingen in de jeugdhulp bereikt zijn door ambities en inzet vaak van individuen, die dan collega’s meekregen en resultaten gingen behalen. Het is ook logisch dat het langs die weg gaat. Dit zijn de mensen die vanuit overtuiging hun vak en opleiding gekozen hebben en die de deskundigheid hebben om te bedenken wat een volgende ontwikkelstap kan zijn.

Vanaf 2020 wordt er langs verschillende wegen over 0-doelen gepraat en hoe die te bereiken. Aanvankelijk werd dit met scepsis ontvangen. “0, dat is onhaalbaar”. Geleidelijk is onze 0 een voor velen bekend begrip geworden. Gemeentes, regio’s en aanbieders vragen om bijeenkomsten en velen gaan mee in de ambities. Meegaan in de ambitie betekent niet dat we er zijn. Het behalen van de ambities vraagt om een heel andere manier van werken voor veel en misschien wel de meeste professionals en een andere manier van aansturen en waarschijnlijk financieren. Wij zijn ervan overtuigd dat zorg langs deze weg ontwikkelend tot steeds betere resultaten gaat leiden, tot tevreden gezinnen, een tevreden samenleving, veel meer werkplezier en lagere kosten.

Ben jij ook bezig met een 0-doel? Of wil je wel maar niet alleen? Vraag dan eens aan een andere deelnemer op deze site hoe diegene mensen meekrijgt. Je vindt hen hier. Via het contactformulier kun je contact met hen opnemen.

#Het begint met ambitie
#Mensen verzamelen die dit ook willen